Mikä Túlka on?

Túlka on uusi tapa saada tulkkausapua. Túlka-sovelluksen kautta tavoitat koko tulkkiyhteisömme ja voit saada tulkkausapua aina kun sitä tarvitset nopeasti ja helposti. Miten Túlka toimii?

Käyttääksesi Túlka-palvelua, tarvitset tunnukset, älypuhelinapplikaation ja dataliittymän. Löydät applikaation Google Play Storesta ja App Storesta. Asennuksen jälkeen kirjaudut sisään omilla tunnuksilla, jonka jälkeen olet valmis pyytämään tulkkausapua, kun sitä tarvitset.

Kun pyydät tulkkausapua yhdellä napinpainalluksella, kaikille valitsemiesi kielten osaajille lähtee viesti. Vapaana olevista tulkeista nopein poimii pyyntösi, avaa yhteyden ja on valmis tulkkaamaan.Miten Túlka-tulkkaustilanteessa toimitaan?

Yhteyden auettua tulkki esittäytyy, ja tulkattavan tilanteen osapuolet esittelevät itsensä tulkille. Tulkattavan tilanteen osapuolten vastuulla on antaa tulkille tarvittavat tiedot, jotta hän pystyy välittämään viestejä kielimuurin yli, asiayhteyden ja kulttuurierot huomioon ottaen. Videolla on merkittävä rooli viestinnän onnistumisessa.Millä kielillä Túlkasta saa tulkkausta?

Ilmaisessa Túlka Free palvelussa on tällä hetkellä seuraavat kielet: suom-arabia, suomi-persia, suomi-somali. Laajennamme kielivalikoimaa sitä mukaa kun vapaaehtoisia tulkkeja liittyy yhteisöömme.

Túlka Premium kielivalikoima räätälöidään asiakkaan tarpeisiin. Valikoimaan kuuluu mm. suomi-tigrinja.Maksaako Túlka?

Túlka Free on yksityishenkilöille ilmainen kaikille käyttäjille, ja palvelua tarjoavat vapaaehtoiset vertaistulkit.

Túlka Premium on maksullinen palvelu, ja sopii vaativimpiin tulkkaustarpeisiin, kuten asioimistulkkaukseen ja asiakaspalvelutilanteisiin.Miten saan tunnukset?

Ilmaiseen Túlka Free palveluun asiakastunnukset saa Túlkan nettisivuilta, täyttämällä ”haluan tunnukset” lomakkeen. Túlka Premium -palveluun tunnukset toimitetaan yrityksen, yhteisön, kunnan tai kaupungin kanssa sovitulla tavalla. Túlka-tulkit, sekä vertaistulkit että asioimistulkit saavat palvelun tunnukset peruskoulutuksen yhteydessä.Mihin aikaan voin pyytää tulkkausapua?

Túlka Freen vapaaehtoistulkit tulkkaavat mahdollisuuksiensa mukaan. He haluavat tuoda sujuvuutta lähimmäistensä ja yhteiskunnan arkeen, erityisesti toimistoaikaan 8-16. Myös 16-20 vertaistulkkimme ovat olleet hyvin aktiivisia vastaamaan. Yöaikaan tulkkausavun järjestyminen vapaaehtoisvoimin on ymmärrettävästi epätodennäköisempää.

Túlka Premium palvelee juuri siten, kuinka yrityksen, yhteisön, kaupungin tai kunnan kanssa sovitaan.Onko Túlka-tulkkaus luottamuksellista?

Túlka Free -tulkit sitoutuvat luottamuksellisuuten tulkkauksen yleisen etiikan mukaan. Tulkkauksen yhteydessä he käyttävät kuulokkeita, ja hakeutuvat ympäristöön, joka tarjoaa tulkattavan tilanteen vaatimalla tavalla riittävästi yksityisyyden suojaa. Tulkkauksia ei nauhoiteta Túlkan eikä tulkkien toimesta.

Túlka Premium -tulkit toimivat luottamuksellisuuden ja ammattietiikan osalta kuten muutkin asioimistulkin ammattia harjoittavat.Millaisiin tulkkaustarpeisiin Túlka sopii?

Túlkan livevideotulkkaus sopii erinomaisesti nopeisiin 5-15 minuutin, mutta myös pidempiin 15-60 min, jopa 90min yhtäjaksoisiin tulkkauksiin. 

Túlka Free sopii arjen tilanteisiin ja se on tarjonnut korvaamatonta apua toistuvastu kodin ja koulun yhteistyöhön, kaupoissa, virastoissa ja perusterveyden huollossa asioinnissa. 

Túlka Premium on asioimistulkkaus tasoista tulkkausta viranomaisten ja yritysten tarpeisiin.Milloin Túlka Free ei ole oikea ratkaisu?

Yksilön oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päätöksentekoon vaikuttaviin kuulemisiin esimerkiksi turvapaikka-, tuki- ja rikosasioissa viranomainen järjestää asioimistulkin auttamaan tilanteessa.